TTacògrafs

Fem la vida més fàcil tant a les flotes com als conductors

Som Servei Oficial VDO

Instal•lació de tacògrafs nous VDO.
Substitució, revisió i calibració de tacògrafs multimarca (vdo, stonridge, actia)

La legislació actual marca que tots els tacògrafs han de passar una revisió cada dos anys.

A Electromòbil Agustí tenim la formació actualitzada, especialitzada y homologada per poder donar un servei integral en matèria de Tacògraf.

Gràcies a les inversions realitzades en maquinària de última generació, oferim un servei ràpid, àgil i eficient, amb la finalitat que els nostres clients no passin més temps del necessari al taller.

 

3.0

Descarrega, visualització, guarda i custodia de les dades del tacògraf digital

Canviar-se al Tacògraf digital, suposa assumir LA DESCÀRREGA I LA CUSTÒDIA DE LES DADES, que seria l’equivalent a guardar els discos del Tacògraf analògic, però sent arxius informàtics.

El procés de descàrrega d’arxius digitals, és especialment delicat: la fragilitats dels arxius que es descarreguen i els riscos dels equips informàtics (virus, spywares, discs durs que deixen de funcionar….) fan que la descàrrega de dades del Tacògraf digital tingui un risc elevat de pèrdua d’informació.

Per aquest motiu, a Electromòbil Agustí informem a tots els nostres clients sobre les diferents opcions que hi ha al mercat per descarregar i guardar les dades del Tacògraf digital i per visualitzar-les i gestionar-les, fent que aquesta operació sigui el més fàcil i ràpida possible, i al mateix temps, oferint-los la màxima tranquil·litat.

En cas de requeriment per part de la administració, també oferim la preparació dels arxius que s’hagin de presentar davant d’aquesta. Fent-nos arribar una còpia del requeriment rebut, nosaltres ens ocupem de la resta.

 

descarga
punto_descarga

Assessorament sobre el tacògraf digital

El desconeixement i la por al mon digital, sumat als constants canvis de la normativa, fan que complir amb la legislació vigent a cada moment sigui complicat.

A electromòbil Agustí ens agrada ser a prop dels nostres clients: escoltar les seves inquietuds i necessitats per poder-los assessorar i donar-los la màxima informació i la millor solució per a cada problema en particular. Fins al moment, tots els clients que ens han demanat assessorament, ens han transmès la seva satisfacció.